Z vašej krajiny nie je bohužiaľ možné zadať objednávku. United States

Úprava senzorických vlastností

Výrobcovia

Zobrazené produkty

Štítky

Nové Kupzit 20g Zväčšiť

Kupzit 20g

09918

Nový produkt

Účinný preparát na odstránenie sirky vo víne.

Viac detailov

17 položky

Detaily

Kupzit® je prípravok založený na báze citranu meďnatého a je určený na elimináciu sulfánových, sírovodíkových
aróm a pachutí ako aj iných fermentačných produktov v hroznových a ovocných vínach. Kupzit obsahuje 2 % citrátu
meďnatého. Pre uľahčenie použitia a dávkovania je citrát naviazaný na minerálny nosič – čistý, vysokokvalitný
granulovaný bentonit.
Kupzit® reaguje rýchle a selektívne so sulfánovými, nepríjemne zapáchajúcimi zlúčeninami ako sú sírovodík a
merkaptány. Tieto zlúčeniny sa vyzrážavajú, pričom sa obsah medi pri správnom dávkovaní zvýši len bezvýznamne.
Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými
laboratóriami.
Dávkovanie a aplikácia:
Pre presné určenie správneho množstva prípravku Kupzit® je potrebné vykonať predbežnú skúšku. Zvyčajne je dávka
v rozmedzí 5 – 20 g/hl, v ojedinelých prípadoch až 50 g/hl alebo aj viac, pričom treba dbať na max. možný povolený
obsah kys. citrónovej vo víne.
Kupzit® sa používa a dávkuje po pripravení suspenzie Kupzit® – víno v pomere 1:10. Suspenziu je nutné dokonale
rozmiešať. Po rozmiešaní do celého objemu okamžite prebieha reakcia, pričom sedimentácia zrazeniny prebehne
počas 1 až 2 dní. Pri presnom dávkovaní sa nezvyšuje obsah medi, alebo len zanedbateľne, čiže nie je nutné
ošetrovať víno následne modrým čírením. Kupzit® sa používa zvlášť, ale aj v kombinácii s normálnym čírením. V
prípade kombinovaného čírenia sa Kupzit® pridáva ako prvý. Prípravok sa oddelí od vína stočením/filtráciou za 2-3
dni.
  • Recenzie
  • Na tento produkt momentálne nie je pridaná žiadna recenzia.

    Napísať recenziu

    4 ďalších produktov v rovnakej kategórii:

    Follow us on Facebook